Autocross hoe het allemaal begon

In Nieuw-Vennep wordt al jaren een feestweek georganiseerd. Eén van de organisatoren vanuit Oranje Vereniging Beatrix (Simon Zwart) kwam bij ons en vroeg of wij nog iets leuks wisten om te organiseren, want een ander onderdeel was komen te vervallen.

Frank Langenkamp, van Autobedrijf Langenkamp & Van Steen dacht direct aan een autocross en vroeg of Simon niet eens mee wilde naar een cross in Bodegraven. Toen Simon dit zag is hij enthousiast geworden en aan de gang gegaan om diverse zaken te regelen.

We hebben contact gezocht met crossvereniging RangPang om gezamenlijk een cross in Nieuw-Vennep neer te zetten. Er is een speciale Vennepse klasse gekomen met rijders uit Nieuw-Vennep.

Om het vanaf dag 1 een succes te maken hebben Langenkamp & van Steen 10 auto’s gebouwd, waar 20 mensen zich op in konden schrijven om in te rijden.  Alle auto’s moesten dus 2 keer rijden.  Dit bleek iets te veel van het goede.
Juist met onervaren rijders heb je tussen de rondes door veel werk om de auto weer rijdbaar te maken. Bovendien was het voor de organisatie onduidelijk welke rijder in welke auto zat, dus toen is er besloten om voortaan 1 rijder per auto (lees nummer) te plaatsen.

Later is het evenement verlengd naar 2 dagen en wordt er op de vrijdag een 2 uurscross gereden.  De helft van de teams komen uit Nieuw-Vennep en de andere helft via RangPang. In 2 uur tijd moet een team van maximaal 4 rijders zo veel mogelijk rondjes rijden.

Simon Zwart is verhuisd naar Frankrijk, waar hij nu met zijn vrouw Marijke een chambres d’hôtes runt. Zie www.raviere.com.

Het deel dat Simon organiseerde is overgenomen door Langenkamp & Van Steen en Oranje Vereniging Beatrix. De wisselbeker voor de Vennepse 2 uurscross is aan Simon opgedragen : ‘De Simon Zwart Bokaal’.